ZELF STARTEN MET CRYPTOCURRENCY?

WIJ LEGGEN HET JE EENVOUDIG UIT!

Wanneer je je eenmaal hebt verdiept in cryptocurrency merk je dat het eigenlijk helemaal niet ingewikkeld is. Natuurlijk zijn er enkele belangrijke zaken welke je moet weten, en waar je tijdens het kopen, verkopen en handelen op moet letten. Wij geven je deze belangrijke punten in een makkelijk overzicht! 

 

LET OP: Investeer nooit meer dan dat je kan missen. Cryptocurrency is geen garantie voor een goede belegging, dit is en blijft altijd je eigen keuze.

STAP 1: LEES JEZELF GOED IN!

Het is belangrijk je op zijn minst enigszins te verdiepen in een coin voordat je besluit deze te kopen. Hou altijd in je achterhoofd dat er georganiseerde groepen mensen kunnen zijn die bepaalde coins de hemel in prijzen, puur uit eigenbelang! Als velen onder ons deze coin gaan kopen zal de koers namelijk gaan stijgen. En wat gebeurt er na deze plotselinge stijging? De eerdere enthousiastelingen verkopen hun, vaak grote, voorraden waardoor de koers hard kan dalen. Daarom is het altijd belangrijk zelf gedegen onderzoek te doen naar een munt voordat je deze koopt. Lees wat zij daadwerkelijk doen en waarin de munt onderscheidend is, speur eens op internetfora naar informatie en kijk naar het historische koersverloop. Zeker dat laatste is belangrijk, als een coin al lange tijd redelijk stabiel is en opeens een grote piek heeft moet dat een rede hebben. Indien je deze niet kunt achterhalen, is het beter weg te blijven van deze coin.

Blijf dus altijd je gezond verstand gebruiken en probeer niet te veel op emotie te handelen!

STAP 2: BESLIS MET WELKE COIN(S) JE GAAT BEGINNEN

Heb je je goed ingelezen en een keuze kunnen maken? Worden het één of meerdere zogenaamde altcoins als WAVES, Stratis of Ethereum? Of heb je toch een beter gevoel bij de grondlegger van cryptocurrency, Bitcoin? Zo lang je je goed ingelezen hebt kun je verder!

LET OP: Stop niet meer geld in coins dan je kunt missen! Cryptocurrency biedt grote groeikansen, maar ga er niet vanuit dat dit een zekerheid is! Hou hier rekening mee met je keuzes, ook door bijvoorbeeld te spreiden en op tijd (een deel van) je inleg weer eruit te halen. 

STAP 3: HET OPENEN VAN EEN WALLET

Je weet nu welke coins je wilt aanschaffen. Maar waar laat je je aangeschafte munten? Hiervoor zul je één of meerdere wallets moeten openen. Een wallet is niets anders dan een digitale portemonnee waar je munten in bewaart worden. Voor iedere munt kun je een aparte wallet openen, echter zijn er ook manieren om meerdere munten in één wallet te bewaren. Wat is belangrijk bij het kiezen en openen van een wallet? Hierover lees je meer op deze pagina. 

STAP 4: HET KOPEN VAN JE EIGEN COINS

Na het openen van de wallet kan het dan gaan gebeuren, je kunt coins gaan kopen! Je moet nu gaan kijken waar je dit het beste kunt gaan doen. Sommige verkooppunten bieden meerdere coins aan, anderen maar een enkele. Ook is het belangrijk naar de wisselkoers te kijken, oftewel hoeveel BTC of ETH krijg je voor bijvoorbeeld € 500,- Een coin is niet overal exact even duur, het verschil kan oplopen tot meer dan 1 procent!  

STAP 5 ( OPTIONEEL ): VERHANDELEN VAN COINS OP EEN EXCHANGE

Sommige coins zijn niet te koop maar kun je enkel op exchanges, zeg maar handelsplatformen, verkrijgen door te handelen. Enkele bekende exchanges zijn Poloniex en Bittrex. Hier dien je vaak eerst Bitcoins of Ethers naartoe te sturen om deze vervolgens te verhandelen voor de coin die je wil hebben. Exchanges bieden vele kansen, echter is het wel zaak om wat ervaring op te doen voordat je echt begint met het zogenaamde 'daytraden'. Dat houdt in, dagelijks aankopen en verkopen om snelle winst te kunnen maken. Het gebruik van exchanges is niet zonder risico's dus lees je wel even in voordat je hieraan begint! 

STAP 6 : VERKOPEN VAN COINS 

Omdat je nog lang niet overal met cryptocurrency kunt betalen, zul je je bitcoins, ethers en andere coins op den duur weer om willen zetten in harde euro's. Hoe dit werkt en waar je dit het beste kunt doen lees je hier.

Maak jouw eigen website met JouwWeb