Agrofoodketens worden verbeterd met blockchaintechnologie

Gepubliceerd op 7 november 2017 om 21:23

Blockchaintechnologie (BCT) is een verzameling van bestaande technologieën, zoals cryptografie en database- en netwerkbeheer voor het uitwisselen van data. Het idee is dat je van een centraal databasenetwerk zonder tussenpersonen naar een transparant decentraal netwerk gaat.

facebook_nl-18.jpg

Lan Gé, Senior Scientist Innovatie, Risico- en Informatiemanagement bij Wageningen Economic Research, ziet ook voor agrofoodketens de voordelen van BCT. Samen met TNO is zij daarom een pilotproject gestart naar de toepassing van BCT in agrofoodketens, meldt de Wageningen Universiteit.

BCT kan bijvoorbeeld worden toegepast in certificeringsprocessen van voedselproducten en tracking in logistieke processen. Elke speler in de voedselketen, waaronder producenten, leveranciers, verwerkers, distributeurs, detailhandelaren, regelgevers en consumenten, heeft toegang tot informatie over de oorsprong en kwaliteit van het product. Het blockchainnetwerk kan er dan bijvoorbeeld ook voor zorgen dat de bron van eventuele besmette producten sneller getraceerd kan worden.
 
Lees het hele artikel hier.

Bewaarjecoinsveiligineenhardwarewallet-15-14.jpg

Koophiervoordeligedezecryptocoin-14-14.jpg

Zelfstartenmetcryptozowerkthet-14-14.jpg

VolgCryptopointopFacebook-15-14.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.