WePower (WPR): groene energierevolutie
Last update: 29-01-2018
Wereldwijd zorgen stijgende temperaturen voor een groeiend besef dat we wat aan onze energieconsumptie moeten doen. Een van de oplossingen is het gebruik van groene energie. Dankzij groene energie hoeft er minder schadelijke grijze energie, bijvoorbeeld afkomstig van kolen of olie, te worden gebruikt. De manier van opwekking en distributie van groene energie is momenteel nog erg traditioneel ingericht en de overheid speelt hierin een centrale rol. Het blockchainproject WePower wil hierin verandering brengen en de manier van opwekking en distributie van groene energie sterk veranderen. WePower is een interessant project vanwege het feit dat de markt voor groene energie snel groeit. Op het punt waar groene energie en blockchain in aanraking komen bevindt WePower zich en dat vertaalt zich in een enorm groeipotentieel. Het team van WePower heeft in het verleden al meerdere prachtprojecten op het gebied van energie afgerond.
Directe handel tussen opwekker en gebruiker
De meerwaarde die WePower wil bieden is het decentraliseren van de groene energiemarkt. Hierbij zijn alle tussenpersonen en –partijen weggesneden en vindt de handel van groene energie rechtstreeks plaats tussen opwekker en verbruiker. Door de snelle en korte lijntjes zijn kosten en marges van tussenpartijen niet meer nodig en kan er veel worden bespaard. En besparing betekent uiteraard lagere energiekosten. WePower zorgt dus voor een eenvoudigere en voordeligere groene energiemarkt.
Platform en tokens
WePower wil de directe distributie van groene energie vormgeven middels een eigen platform waarop de uitwisseling tussen opwekker en gebruiker plaats kan vinden. Door de koppeling met blockchain en slimme contracten is de administratieve en financiële kant ook direct veilig afgedekt. Betalingen gaan in de vorm van zogenoemde WPR tokens welke door de opwekkers van energie worden verkocht. De WPR tokens staan voor een bepaalde hoeveelheid energie (1 WPR = 1 kWh) welke dus wordt verkocht aan de koper c.q. gebruiker. Van via het platform uitgegeven tokens wordt 0,9% verdeeld onder de tokenhouders. WePower maakt overigens gebruik van de Ethereum blockchain en is dus een zogenoemde ERC20 token. Een handzame uitleg over de WPR tokens zie je onderstaand:
Het team
WePower is geen geheel nieuw project en zelfs al enkele jaren actief. Ook het team is al enige tijd actief op de markt van (groene) energie. Het technologieteam wordt bijvoorbeeld geleid door Kaspar Kaarlep, voorheen werkzaam als CTO bij Elektrilevi welke verantwoordelijk waren voor het opzetten van de elektriciteitsinfractructuur in Estland. Overigens wordt het project van WePower al ondersteund door StartupBootcamp, een van de grootste ‘startup accelerators’ ter wereld. Het team is samengesteld uit de volgende personen:
Roadmap
WePower heeft een ambitieuze roadmap opgesteld voor de periode na afloop van de ICO. De roadmap is als volgt (gele bolletjes zijn reeds uitgevoerd):
Investeren in WPR tijdens de ICO
Om het project goed op de markt te kunnen zetten en verder door te kunnen ontwikkelen organiseert WePower een ICO. Kenmerken van deze ICO zijn:
- Afkorting token: WPR
- Prijs WPR tokens: 8.000 WPR = 1 ETH
- Geaccepteerde cryptocurrencies: ETH
- Soft cap / hard cap: $ 5.000.000 / $ 40.000.000
- Begin ICO: 1 februari 2018
- Einde ICO: 15 februari 2018
Meer informatie over WePower
Investeren in cryptocurrencies is altijd hoogst riskant. Investeer ook nooit meer dan je kunt missen, op de korte en lange termijn. We adviseren ten stelligste om jezelf eerst goed verder in te lezen over het project: